Trigliseridlar/yuqori zichlikdagi lipoproteinlar indeksining yurak-qon tomir hodisalarining prediktor sifatida ahamiyatiа - Kim, A; Aliyeva, R; Shek, A (O'ZBEKISTON KARDIOLOGIYASI, 2025)
Maqsad: Yurak ishemik kasalligi bo'lgan bemorlarda Tg/YuZLP indeksining asosiy yurak-qon tomir hodisalarining rivojlanishiga ta'sirini o'rganish.Materiallar va usullar: Tadqiqotda yurak ishemik kasalligi, nostabil stenokaridya tashxisi bilan yurak ishemik kasalligi va dislipidemiya bo'limiga yotqizilgan 221 bemor ishtirok etdi.Результаты. Metabolik sindromi bo'lmagan va bo'lgan bemorlarni solishtirganda, ikkinchi guruh yuqori Tg / YuZLP indeksiga ega bolib (p